Dia:  Jueves, 25 de Abril hasta el jueves, 30 de Mayo
Hora:  de 19:00
Hora:  a 20:30
Lloc:  Can Jaumandreu . Barcelona
Organitza:  Casa Àsia
Preu:  72.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Can Jaumandreu
Carrer del Perú, 52 , 08018 , Barcelona
Curs

Sufisme, art i literatura dins de l’Islam

Rumi, Attar, Ibn 'Arabî, Jami, són tots grans sufís considerats reconeguts per la seva contribució a les lletres i el pensament universal. Aquest curs proposa una introducció a les formes d'espiritualitat anomenades "sufisme" dins de l’islam.

Plantejarem un recorregut per la història presentant el seu context històric i les figures més rellevants del seu pensament en paral·lel a les arts i les lletres.

Curs a càrrec de Víctor Pallejà de Bustinza, arabista i islamòleg. Investigador i professor associat de la UPF. Es expert en pensament islàmic i historia de les religions. Estudiós i viatger, filòleg en llengua àrab, diplomat a la Sorbona (EPHE Vº). Investigador dins del Avicenna Project European Research Council (ERC) i darrerament professor a la UPF. He estat ensenyant també a les universitats de New Haven, Universitat d’Alacant, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Oberta de Catalunya. Ha participat com expert a desenes de col·loquis internacionals dels últims decennis i a impartit prop de dos centenars de conferències. Es investigador en sufisme (tasawwuf) i pensament medieval. Coneixedor de la tradició lul·liana, és especialista en Ibn 'Arabî; és traductor de les seves “Las iluminaciones de la Meca” (Siruela, 1996). Ha viatjat extensivament i manté contactes regulars amb mestres tradicionals i intel·lectuals des del Marroc fins a Tadjikistan i la India. Coneix l’Àsia central i la India, Síria, Egipte, Tunísia, Algèria i Marroc, a més a més de Turquia, Iran, Uzbekistan, Azerbaijan i Tadjikistan.

Horari

6 sessions d'hora i mitja.
Del 25 d'abril al 30 de maig. Cada dijous de 19.00 h a 20.30 h

Insccipcions: https://www.casaasia.cat/inscripciones/start.php?id=221097