Dia:  Lunes, 19 de Octubre hasta el lunes, 30 de Noviembre
Hora:  de 18:30
Hora:  a 20:00
Lloc:  Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB. Barcelona
Organitza:  Institut d'Humanitats de Barcelona, Fragmenta Editorial
Preu:  75.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB
Carrer de Montalegre, 5, 08001, Barcelona
Curs

Els set pecats capitals. Una relectura contemporània

Els autors de la sèrie de llibres «Pecats capitals», de Fragmenta, participaran al curs en líniaque porta per títol "Els set pecats capitals. Una relectura contemporània", organitzat per l'Institut d'Humanitats de Barcelona a la seu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, C. Montalegre, 5, Barcelona). Serà els dilluns des del 19 d'octubre al 30 de novembre del 2020. És necessària la inscripció.

Fragmenta publica la sèrie sobre els pecats capitals a la col·lecció "Assaig" (en català) i a "Fragmentos" (en castellà). La sèrie inclou La mandra, d'Oriol QuintanaL'enveja, de Marina PorrasL'avarícia, d'Oriol Ponsatí-MurlàLa gola, d'Adrià Pujol CruellsLa luxúria, d'Anna PunsodaLa supèrbia, de Jordi Graupera, i La ira, de Raül Garrigasait.

La supèrbia, l’avarícia, la luxúria, la ira, la gola, l’enveja i la mandra són les set passions de l’ànima que la tradició eclesiàstica ha fixat com a «pecats capitals». Independentment de la vigència o no de la idea de pecat en les nostres societats, són set passions molt arrelades en la psique humana. ¿Podem imaginar l’ésser humà sense elles? ¿El món seria millor si aquestes inclinacions no condicionessin les nostres actituds?

Des de les primeres obres de la tradició occidental fins a les més recents, els pecats capitals han sigut retratats en múltiples gèneres i a través de perspectives diverses. Una varietat que es farà present al llarg del curs, en el qual hi tindran cabuda les ramificacions literàries, artístiques, socials i polítiques d’aquestes passions.

A través de set joves veus de l’assagística catalana elaborarem una reflexió polièdrica sobre l’ésser humà i la seva ambigua relació amb el mal i amb el perfeccionisme moral. No es tracta ni de reivindicar els pecats ni de condemnar-los, sinó d’utilitzar-los com a punt de partida per a una reflexió a fons sobre la condició humana.

Programa

19 d'octubre: La ira Raül Garrigasait

26 d'octubre: La luxúria, Anna Punsoda

2 de novembre: La mandra, Oriol Quintana

9 de novembre: L’avarícia, Oriol Ponsatí-Murlà

16 de novembre: L'enveja, Marina Porras

23 de novembre: La gola, Adrià Pujol Cruells

30 de novembre: La supèrbia, Jordi Graupera

El curs és dirigit per Ignasi Moreta, editor de Fragmenta.

 

Data d'inici

19.10.2020

Data de fi

30.11.2020

Horari

De 18.30 a 20.00 h

Idioma

Català

 

Modalitat

Online. Informació pràctica sobre els cursos de tardor de 2020

Preu

General: 75 €
Amb descompte*: 60 €
*Estudiants, pensionistes, desocupats/des, més grans de 65 anys i amics/gues del CCCB.

5 € dte. en els cursos online amb el codi CURSOSONLINEIHB (fins 31 agost)

Les persones que puguin gaudir d'un descompte hauran d'enviar abans de l'inici del curs una còpia del document que l'acrediti a info@instituthumanitats.org

INSCRIU-T'HI AQUÍ

Més informació: info@instituthumanitats.org | 934 122 174 | Horari d'atenció telefònica: de 10 h a 14 h. Les inscripcions presencials es faran amb cita prèvia.