Dia:  Miércoles, 18 de Septiembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Llibreria Claret - Sala Pere Casaldàliga. Barcelona
Organitza:  Editorial Claret
Llibreria Claret - Sala Pere Casaldàliga
Carrer de Roger de Llúria 5, 08010 , Barcelona
Presentació de llibre

Presentació de '«Laudato si'» i grans ciutats', amb Lluís Martínez Sistach

L’Editorial Claret presenta «Laudato si'» i grans ciutats, un llibre que aborda temes com la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i la gestió de residus

 

La Llibreria Claret serà l’escenari, el proper dimecres dia 18 de setembre a les 19.00h, de la presentació del llibre «Laudato si´» i grans ciutats, un llibre del cardenal Lluís Martínez Sistach que aprofundeix sobre el tema de la sostenibilitat de les Grans Ciutats del món, el respecte pel medi ambient, la responsabilitat en cuidar la terra, la relació interpersonal, la gestió de residus i el canvi en el consum. L’acte comptarà amb les intervencions de Joan O. Grimalt, doctor en Ciències Químiques per la UAB i professor d’investigació del CSIC; i Mons. Martínez Sistach, cardenal, coordinador del llibre i president de la Fundació “Antoni Gaudí per a les Grans Ciutats”.

En el llibre s’aborden tres grans qüestions que incideixen en la vida dels ciutadans en les urbs, però directament o indirectament en la vida de tots els habitants del nostre planeta: l’aigua potable, la qualitat de l’aire i el constant augment dels residus. Només la ciutat de Barcelona ocasiona anualment 806.650 tones d’escombraries.

I tot això es tracta amb una doble finalitat. La primera pretén sensibilitzar-nos per la gravetat de present i de futur sobre aquests continguts ecològics coneixent-ne el contingut científico-tècnic i administratiu. Fer-nos reflexionar sobre com podem contribuir a posar en pràctica solucions per a aquesta problemàtica i, en definitiva, per a la greu situació del canvi climàtic. La segona finalitat és ètica. Cal que la humanitat prengui més consciència de la seva responsabilitat moral tant en el fet de no agreujar el problema del maltractament del nostre planeta com en el fet de contribuir amb la responsabilitat personal i col·lectiva a la solució dels problemes ecològics.

El llibre recull les conferències del congrés de Rio de Janeiro dedicat especialment a la temàtica ecològica. També destaca el missatge del Papa signat de pròpia mà que va dirigir per al Congrés i que tracta de tres “erres”. En primer lloc, parla de respecte cap a la creació i afirma que «és un deure de tots crear a la societat una consciència de respecte pel nostre entorn; això ens beneficia a nosaltres i les generacions futures». La segona erra la dedica a la responsabilitat davant la greu disminució de la qualitat de l'aire o la producció de residus que no són adequadament tractats, indicant que «vam comprovar una indiferència davant la nostra casa comuna i, lamentablement, davant les nostres tragèdies i necessitats que copegen els nostres germans i germanes». La tercera erra parla de relació, referint-se a la creixent manca de relació interpersonal molt necessària en les grans ciutats.