Dia:  Sábado, 6 de Noviembre
Hora:  a les 11:30
Lloc:  Palau Episcopal de Tortosa. Tortosa
Organitza:  Dertosa Sacra
Preu:  6.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Palau Episcopal de Tortosa
Carrer Cruera, 9, 43500, Tortosa
Visita guiada

El Palau Episcopal de Tortosa

El Palau Episcopal de Tortosa és una de les mostres arquitectòniques més reeixides de l'arquitectura civil catalana de les primeres dècades del segle XIV.

El seu principal promotor, el bisbe Berenguer de Prats (1316-1340), va encarregar un potent edifici, totalment obrat amb carreus de pedra arenosa procedents de les pedreres de Flix. En moment en que fou obrat, es trobava ubicat entre la catedral romànica i el riu Ebre, depassant els límits de la vella muralla islàmica de la ciutat. La seva construcció tenia per objectiu mostrar de forma ben evident tant el poder religiós com secular del cap del bisbat de Tortosa.

Els elements més singulars d'aquest edifici són dos: el pati i la capella. Pel que fa al primer element, fou resolt amb galeries d'arcs apuntats sostinguts per fines columnes i capitells vegetals situades a dues bandes del primer pis.

Pel que fa a la capella està molt ben conservada, malgrat el pas del temps i els esdeveniments bèl·lics pels quals ha passat la ciutat els darrers segles i que han afectat de forma molt intensa altres parts de l'edifici. Presenta una coberta en volta de creuria, pintures murals en compte de vitralls als finestrals fingits, i una extraordinària portalada ornada amb escultures de quatre sants bisbes i al timpà una Mare de Déu i el Nen, flanquejada per àngels, que ha estat relacionada amb l’escultor Guillem Seguer.

Foto: Bob Masters | Patrimoni Gencat

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Sr. Joan Hilari Muñoz

Observacions Places limitades. Activitat amb reserva prèvia

Preu 6,00€ per persona

 

 

Més informació:  reserves@cataloniasacra.cat i 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

 

Normes Covid-19

És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.

Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.

La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.