Dia:  Jueves, 27 de Enero
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Ajuntament de Girona. Girona
Organitza:  Institut d'Estudis Nahmànides
Ajuntament de Girona
Plaça del Vi, 1 , 17004, Girona
Altres

Memòria de l'Holocaust, a Girona

Commemoració. Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

El dia internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust te lloc cada any el 27 de gener, data de l’alliberament del camp de concentració i extermini d’Auschwitz-Birkenau l’any 1945.

La resolució 60/7 de l’assemblea general de les Nacions Unides (2005) insta els governs de totes les nacions a recordar aquesta data i lluitar contra l’antisemitisme, el racisme i tota forma d’intolerància i violència contra qualsevol grup de persones

“El 2022, el tema que guia la memòria i l'educació de l'Holocaust de les Nacions Unides és "Memòria, dignitat i justícia". La commemoració i l'educació de l'Holocaust és un imperatiu global a la tercera dècada del segle XXI. L'escriptura de la història i l'acte de recordar aporten dignitat i justícia a aquells que els autors de l'Holocaust pretenien esborrar. Salvaguardar el registre històric, recordar les víctimes, desafiar la distorsió de la història expressada sovint en l'antisemitisme contemporani, són aspectes crítics per reclamar justícia després de crims atrocitats. El tema engloba aquestes preocupacions.”