Dia:  Martes, 16 de Noviembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Sala Beckett. Barcelona
Organitza:  La Casa dels Clàssics
Preu:  3.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Sala Beckett
C. de Pere IV, 228 - 232 , 08005, Barcelona
Taula rodona

Ira i perdó, amb Josep Maria Esquirol i Begoña Roman

Amb la participació de Josep Maria Esquirol, catedràtic de filosofia a la Universitat de Barcelona i Begoña Roman, professora agregada a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

Preu: 3€ | Personatges de la Beckett gratuït

> Comprar entrades

¿Per què quan ens fereixen profundament desitgem fer-li mal a qui ens ha danyat? ¿On ens porta el desig de venjança? ¿És legítim, aquest desig, o, com deia Sèneca, el que ens fa nobles és elevar-nos per sobre de les injustícies? ¿Es pot perdonar tot? ¿Té sentit perdonar-ho tot? ¿Quina alternativa tenen els qui pateixen continus greuges socials davant d’un sistema que no en té cura? ¿Es pot construir un futur, individual i col·lectiu, sense ira? ¿I sense perdó? Els filòsofs Josep Maria Esquirol i Begoña Román reflexionaran en aquest diàleg al voltant de la ira i del perdó.

Participants

Josep Maria Esquirol

Josep Maria Esquirol és catedràtic de filosofia a la Universitat de Barcelona, on fa classes de filosofia contemporània i dirigeix el grup de recerca Aporia: Filosofia contemporània, Ètica i Política. La seva obra assagística ha estat publicada en diversos idiomes. La seva darrera publicació és Humà, més humà. Una antropologia de la ferida infinita (2021).

Begoña Roman

Begoña Román Maestre és professora agregada a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. És membre del grup consolidat de recerca de la Generalitat de Catalunya Aporia: Filosofia contemporània, Ètica i Política. Presideix el Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya i és vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya.

El cicle de conferències Ira, clàssics i món contemporani està organitzat pel Festival Clàssics.