Dia:  Lunes, 19 de Octubre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Sala d’actes del Seminari Conciliar de Barcelona. Barcelona
Organitza:  Fundació Joan Maragall
Telèfon:  93 488 08 88
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Sala d’actes del Seminari Conciliar de Barcelona
Carrer de la Diputació, 231, 08007, Barcelona
Conferència

Inauguració del curs de la Fundació Joan Maragall, amb Tomáš Halík

El Patronat de la Fundació Joan Maragall es complau a convidar-vos a la inauguració del curs 2020-2021 i a la conferència que pronunciarà Tomáš HALÍK, president de l’Acadèmia Cristiana Txeca

Al final de l’acte es farà públic el nom del guanyador de l’Ajut a la Formació que atorga la Fundació.

  • Conferència pronunciada en anglès amb servei de traducció simultània
  • Donades les circumstàncies sanitàries, l’aforament ha quedat reduït i la inscripció per assistir als actes és obligatòria. 

Tomáš Halík (Praga, 1948) és un sacerdot catòlic, filòsof i profesor universitari txec. Durant el període comunista a Txecoslovàquia, fou ordenat sacerdot clandestinament i participà de forma activa en els cercles de dissidència religiosa i política. Després de la caiguda del règim, fou nomenat Secretari General de la Conferència Episcopal Txeca i conseller de Václav Havel, escriptor, dramaturg i darrer president de Txecoslovàquia.
Actualment, Halík és professor de la Universitat Carolina de Praga i president de l’Acadèmia Cristiana Txeca, una iniciativa cultural i pastoral, destinada als joves universitaris i al diàleg amb els no-creients. L’any 2014, rebé el prestigiós Premi Templeton, atorgat a personalitats que contribueixen a la investigació i al descobriment de realitat espirituals.