Dia:  Viernes, 11 de Octubre
Hora:  a les 16:00
Lloc:  Espai d'Art Sean Scully - Santa Cecília de Montserrat. Montserrat
Organitza:  Institut Art i Espiritualitat
Espai d'Art Sean Scully - Santa Cecília de Montserrat
Carretera BP-1103, Km.5.4 , 08199 , Montserrat
Concert

Homenatge a Ferran Sor, amb Philippe Mouratoglou, a Montserrat

Actiu en les escenes de música clàssica i improvisada durant més de quinze anys i havent publicat recentment Legends of the fall amb Jean-Marc Foltz i Univers Solitudeamb Bruno Chevillon i Ramon López, seria impossible per a Philippe Mouratoglou (París, 1973) ignorar les arrels profundes de la improvisació en els repertoris històrics de llaüt i guitarra clàssica.

Després d’haver col·laborat en el CD de John Dowland, Francesco de Milano i Toru Takemitsu (Exercices D'Évasion, 2013), i encara amb Benjamin Britten i Leo Brouwer (D'Autres Vallées, 2016), el seu Mélodies et Lieder(2017) amb la soprano Ariane Wohlhuter l’ha situat como un consumat artista d’estudi.

Aquest homenatge a Ferran Sor (1778-1839), un músic format a l’Escolania de Montserrat, és el seu primer espectacle monogràfic; no vol ser ni un pas enrere ni un manifest que pretén modernitzar les seves obres. És una veu familiar i una eina educativa per a joves guitarristes principiants que els permetrà de superar els obstacles tècnics que es perceben, així com un complet manual per als artistes més experimentats, que revela les gemmes ocultes i els sorprenents descobriments que només un músic molt exigent podria descobrir. Ferran Sor, un incomparable admirador de Mozart entre els guitarristes i compositors de la seva època, va fer una música que és instantàniament irresistible, però misteriosament profunda i, per tant, més clàssica que romàntica, una cosa així com la poesia paradoxalment moderna de Verlaine, adornada amb gales tradicionals.

Al revisar les obres de Ferran Sor per al bé comú de tots els guitarristes, passats, presents i futurs, Philippe Mouratoglou continua enderrocant les parets davant d’ells. I articula amb eloqüència que, com qualsevol història, la de la guitarra mai ha acabat. Tot just comença.

PROGRAMA:

Francesco da Milano (1497-1543): Ricercare 5

Fernando Sor (1778-1839): Andante Largo op.5; Grand solo op.14; Le Calme op.50; 6 études (op.6 n°9, op.29 n°21, op.6 n°7, op.29 n°16, op.31 n°20, op.6 n°10); Variations sur l’air “O Cara Armonia” de la Flûte Enchantée de W. A. Mozart op. 9 

Giulio Regondi (1822-1872): Nocturne - Rêverie op. 19; Introduction & Caprice op. 23

 

INSCRIPCIONS