Dia:  Jueves, 2 de Diciembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Casal Parroquial de Sant Josep . Mataró
Organitza:  Escola de Teologia del Maresme - Cristianisme segle XXI
Casal Parroquial de Sant Josep
Carrer de Sant Josep, 18 , 08302, Mataró

Per saber-ne més

Arxius

Conferència

El futur de les dones a l'Església, amb Roser Solé Besteiro, a Mataró

Última sessió del cicle "La dona a l'Església"

PROGRAMA

LA DONA EN ELS ESCRITS PAULINS

Professor: Rudolf Puigdollers

Dijous 11 de Novembre de 2021

 

Si es vol parlar de la dona a l’Església, què millor que començar parlant d’aquelles dones que en els escrits paulins apareixen com a capdavanteres en les primeres comunitats cristianes, ocupant en elles serveis de màxima responsabilitat. Rudolf Puigdollers ens en parlarà perquè coneix bé els textos i el tema.

 

-------------------------

 

LA LECTURA DE LA BÍBLIA DES DE LA PERSPECTIVA FEMINISTA

Professora: Roser Solé Besteiro

Dijous 18 de Novembre de 2021

 

L’impuls dels moviments feministes s’ha notat també en l’Església i concretament en el camp de la interpretació bíblica. La mateixa pontifícia comissió bíblica accepta i reconeix l’aproximació feminista a la lectura de l’Escriptura com un mètode de ple dret, de costat amb les mètodes més arrelats i utilitzats. Actualment hi ha dedicades a l’estudi dels textos de l’Escriptura expertes biblistes de gran talla i categoria. Tot això ho explicarà Roser Solé, professora de l’ISCREB

 

-------------------------

DONES TEÒLOGUES.

Professora : Adelaide Baracco

Dijous 25 de Novembre de 2021

 

La teologia oficial ha estat dominada durant segles per homes. Resultat d’això ha estat l’oblit ancestral de la dignitat, els drets i l’aportació a les comunitats cristianes de les dones. Massa temps elles han sigut les “minyones” oficials de l’Església. Sortosament en el camp de la teologia – i també en d’altres - estan sorgint dones amb un pensament rellevant i imprescindible. Coneguda pels nostres alumnes, Adelaide Baracco ens parlarà de qui són aquestes dones.

---------------------------------

 

EL FUTUR DE LA DONES A L’ESGLÉSIA

Professora: Roser Solé Besteiro.

Dijous 2 de Desembre de 2021

 

L’Església del demà serà inconcebible si en ella les dones no poden fer, dir i ser per elles mateixes, si no poden expressar el que pensen i ser escoltades en totes les seves aspiracions. No n’hi ha prou en que el papa Francesc nomeni a Roma dones per exercir càrrecs rellevants. Caldrà comunitats cristianes liderades per homes o per dones on aquestes puguin, si cal, presidir l’eucaristia. La Roser Besteiro ens ajudarà a fer aquesta mirada cap al futur.

 

OBSERVACIONS

Aquest curs té l’aval acadèmic de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona ( ISCREB)

Totes les classes començaran a les 7 del vespre i es faran al local del Casal Parroquial de Sant Josep (carrer St. Josep 18). No calen inscripcions i no cal assistir a la totalitat del curs.

L’Escola de Teologia del Maresme es finança amb aportacions i donatius . La quantitat orientativa per fer una aportació és 40 euros.

Pots fer un ingrés de l’import, al compte de la Bankia n ES52 2100 2863 6902 1000 5065, o lliurar l’aportació en asistir a una clase de l’Escola.