Dia:  Jueves, 9 de Diciembre
Hora:  a les 18:00
Lloc:  Palau de la Generalitat de Catalunya - Auditori. Barcelona
Organitza:  Direcció General d'Afers Religiosos | Generalitat de Catalunya
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Palau de la Generalitat de Catalunya - Auditori
Pl. de Sant Jaume, 08002 , Barcelona
Altres

La Federació dels Cristians contra la Tortura rep el Memorial Cassià Just

LLIURAMENT DEL GUARDÓ DE LA 8A EDICIÓ DEL MEMORIAL CASSIÀ JUST A FIACAT

L’acte de lliurament del guardó de la 8a edició del Memorial Cassià Just serà presidit per l’Hble. Sra. Lourdes Ciuró i Buldó, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’entitat guardonada ha estat la Federació Internacional de l’Acció dels Cristians contra la Tortura (FIACAT). Es tracta d’una organització internacional no governamental, fundada l’any 1974, que té com objectiu la defensa dels drets humans, l’abolició de la tortura i de la pena de mort. Està  formada per associacions ecumèniques de 26 països. L’entitat actua a Catalunya (ACAT Catalunya) des de 1982, i compta amb la participació de creients catòlics, protestants, ortodoxos i quàquers.

Construcció d’un espai comú

Aquest guardó du el nom del pare Cassià Maria Just i Riba (1926- 2008), abat emèrit de Montserrat.  Aquest reconeixement promogut per la Direcció General d’Afers Religiosos té per objecte reconèixer treball de persones, entitats i institucions a favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa i de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la pluralitat religiosa present a Catalunya.

Vols assistir-hi?

Donada la situació, l’acte serà amb aforament limitat, aquell que vulgui assistir-hi ha de reservar una plaça, a través d’aquest formulari. Les invitacions s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

Per saber-ne mésCristians per l’Abolició de la Tortura, premi Memorial Cassià Just 2020