Dia:  Martes, 9 de Noviembre
Hora:  a les 18:30
Lloc:  Museu Episcopal de Vic . Vic
Organitza:  Museu Episcopal de Vic  
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Museu Episcopal de Vic
Plaça del Bisbe Oliba, 3, 08500, Vic
Espectacle

Episodis de l'Infern de Dante i la dansa, a Vic

Espectacle a càrrec dels actors Margarida Tió i Jordi Arqués, amb guió conduït per Carme Rubio, professora associada de la UVic-CC, i de Berta Vilarrasa, quant a la dansa contemporània.

Lectura d’episodis de l’Infern del Dante combinats amb la dansa, Nel mezzo del camin di nostra vita/ mi retrovai per una selva oscura..., creada per a aquesta ocasió.

Si la recitació facilita el contacte amb la força del llenguatge poètic, traduït per J. F. Mira, la dansa transforma la bellesa de la paraula en expressivitat corporal.

L’INFERN, EL PURGATORI I EL PARADÍS. DANTE I LA DIVINA COMÈDIA

El 14 de setembre de l’any 1321, ara fa 700 anys, moria Dante Alighieri, poeta i escriptor italià. Per commemorar aquesta efemèride, des d’Amics dels Museus d’Osona i el Mev hem organitzat tot un seguit d’actes que, a través de la poesia, l’art, el cinema, l’escenificació i la dansa, ens conviden a aproximar-nos als dos eixos principals d’aquest cicle: la figura de Dante i la seva obra més reconeguda: La Divina Comèdia. Amb aquesta proposta volem sumar-nos a les nombroses activitats que, al llarg d’aquest any, reten homenatge a un dels grans autors clàssics de la cultura universal. Durant tot el temps que duri aquest cicle, es podrà visitar l’exposició de llibres Dante: una mostra documental a la Biblioteca Joan Triadú.

Programa sencer

CONDICIONS DEL CICLE DE CONFERÈNCIES

- Totes les conferències són gratuïtes.

- Es requereix reserva prèvia. Places limitades.

- La sessió de cinema tindrà les condicions habituals que tenen les sessions del Cineclub Vic.