Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) De l’11 al 15 d’agost de 2011 la diòcesi de Barcelona acollirà més de 11.500 joves de diferents parts del món que faran parada estada a la capital durant tres dies abans de participar a la Jornada Mundial de la Joventut, que se celebrarà del 16 al 21 d’agost a Madrid, amb la presència del Sant Pare.

A Barcelona s’han organitzat diverses activitats a partir del dia 12 d’agost, el dia en el qual s’ha previst que arribaran uns 11.500 joves que seran distribuïts per cases, escoles i parròquies d’acollida de la ciutat. Els joves provenen, entre altres països, de França, Itàlia, Alemanya, Guatemala, Estats Units, Austràlia, República Democràtica del Congo, Canadà, Mèxic, Panamà, Belice, Uganda, Indonèsia, Malàisia, Burundi, Camerun, Zàmbia, Ucraïna, i Polònia.

El dissabte 13 d’agost, a les 10 del matí, se celebrarà una Eucaristia al Fòrum que agruparà els 30.000 joves acollits per les diòcesis amb seu a Catalunya. Aquest serà l’acte central de l’acollida que les diòcesis catalanes ofereixen als joves pelegrins. L’acte comptarà amb tots els bisbes de la Tarraconense.

El diumenge 14 se celebraran dues misses a la Sagrada Família, una al matí a les 11 hores i una a la tarda a les 18 h, i paral·lelament es faran visites, concerts i pregàries en diferents punts de la ciutat.

L’objectiu de l’acollida de Barcelona és que els joves de la nostra diòcesi comparteixin la seva fe i cultura amb joves cristians d’arreu del món. D’altra banda, els objectius de la JMJ que se celebrarà a Madrid són els de ser un pelegrinatge en la fe, un punt de reunió per als joves que els ajudi a descobrir la centralitat de la Paraula i dels Sagraments de la vida diària per esdevenir ferms testimonis de Crist.

La celebració de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) va ser una iniciativa de Joan Pau II després de veure les concentracions de joves de 1984, amb motiu de l’any jubilar a Roma. Val a dir també que les Nacions Unides havien declarat l’any 1985 Any Internacional de la Joventut. La primera JMJ va tenir lloc a Roma el diumenge de Rams de l’any 1986. Des d’aleshores no han deixat de celebrar-se en diferents llocs del món. El lema d’enguany és: “Edificats i arrelats en Crist, ferms en la fe” (Col 2,7).

Al web de la Delegació de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona podeu més informació de la trobada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.