Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 5/07/2018

(CR) Un any més, s'obre la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i JustíciaFundiPauMans UnidesFundació Cultura de PauFacultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou. Com a novetat d'aquesta tretzena edició, si sumen a la convocatòria del Premi, el portal informatiu Catalunya ReligióLafede.cat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquest premi promou el periodisme solidari sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions i compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Els premiats, a més, rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

La figura de Joan Gomis

Aquest premi periodístic es convoca per mantenir viva la Memòria de la figura de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar durant tota la seva vida, com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques, així com associacions, especialment des de la presidència de Justícia i Pau (1976 – 2001). També a través dels seus llibres i col·laboracions a mitjans de comunicació.

En l'edició anterior van ser premiats Pablo López Orosa, en la categoria d'obra periodística pel seu reportatge “La tregua de los zapatos”, i en la modalitat de trajectòria periodística, la reconeguda periodista Rosa María Calaf.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.