Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) El 8 i 9 de juliol de 2019 tindran lloc les X Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes (Història de l’Església i la religiositat), edició que duu per títol “Ora et labora: la vida diària als monestirs medievals”.

Aquesta desena edició comptarà amb vuit ponències i debats a càrrec d’especialistes de reconeixement internacional. Entre altres, es parlarà de l’ideal monàstic vers la realitat de la vida al monestir, de l’ús pràctic i simbòlic dels espais de vida monàstica o es farà una mirada als temes litúrgics, l’economia i l’alimentació dels religiosos, la política interna i externa, o les activitats dins i fora del monestir, sempre en el marc de l’Edat Mitjana.

Com cada any, les Jornades inclouen activitats complementàries de divulgació científica, com la 8a edició del Sopar Medieval amb el qual es reproduirà l’àpat mes antic realitzat fins ara, corresponent a un menú de l’entorn de 1220 del Monestir de Sant Cugat del Vallès; el concert nocturn al claustre amb el grup Corrandes són Corrandes, interpretant el concert “Cançó fugaç” i la visita guiada a la Canònica i Castell de Santa Maria de Mur, coincidint amb els 100 anys de l’arrencament de les primeres pintures del romànic català.

Les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes arriben a la desena edició amb un balanç molt rellevant, ja que en 10 anys hi han participat fins a 117 professors universitaris, procedents de 14 països pertanyents a 44 universitats, i 30 centres d’estudis especialitzats. I amb una participació de gairebé 600 alumnes.

Finalment, un any més les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes formen part del programa de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida i són també un curs reconegut per l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.