Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Obra social “la Caixa”) La Fundació ”la Caixa” està adaptant i reorientant els seus projectes de cooperació internacional per abordar la crisi del coronavirus als països de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina en els quals tenen presència i, en particular, a través de Work 4 Progress, el programa pioner que promou la innovació i la creació d’ocupació de qualitat entre dones i joves vulnerables de l’Índia, Moçambic i el Perú. 

Amb l’arribada de la pandèmia del coronavirus en aquests països, els esforços es concentren en el suport als petits negocis generats en el marc d’aquest programa per contribuir a oferir productes i serveis de primera necessitat que s’adaptin al nou context.

Les plataformes de creació d’ocupació establertes i els mateixos negocis creats en els últims tres anys s’estan adaptant a les noves necessitats sobre la base d’un marc 3R: resposta, reestructuració i reconeixement.

En aquests moments, els prototips estan en una etapa de resposta en la qual aborden les necessitats immediates de les comunitats i treballen simultàniament en la reestructuració del seu disseny amb socis per oferir solucions rellevants després de l’arribada de la pandèmia.

Iniciat el 2017 amb un pressupost anual de 2,6 milions d’euros, Work 4 Progress ha establert fins al maig del 2020 una xarxa de 35 organitzacions socials implicades, liderades a cadascun dels tres països per una entitat referent.

En total, a través de Work 4 Progress s’ha arribat a més de 29.000 persones beneficiades, s’han posat en marxa 668 negocis i s’han generat 2.200 nous llocs de treball. També s’han creat 78 prototipus d’empreses.

Al llarg d’aquests tres anys, han tingut lloc 35 esdeveniments internacionals i nacionals per donar a conèixer la iniciativa a agents del tercer sector, a empreses locals i als ciutadans de la regió. En aquestes jornades, hi han pres part més de 3.000 participants. A més, 30 cooperants internacionals hi han fet estades de voluntariat tècnic a través del programa de la Fundació ”la Caixa” CooperantsCaixa.

Work 4 Progress va rebre el 2019 el reconeixement del PNUD, que va adoptar W4P com a exemple de bona pràctica, i del Banc Mundial, que va seleccionar W4P per al seu portafolis Solutions for Youth Employment. També, va ser guardonat amb el Premi Iberdrola a la Millor Cooperació Energètica.