Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dijous 8 de març se celebra la festivitat de Sant Joan de Déu. Coincidint amb la festivitat, el Superior General de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, el germà Jesús Etayo, remarca en una circular alguns dels principis que orienten les obres d’aquesta orde arreu del món. El missatge s'inspira en el text de la signatura habitual en les cartes del fundador: "El vostre menor germà, Joan de Déu". Un gest que "expressa una vivència profunda d'humilitat davant Déu i davant els homes, pròpia de qui ha experimentat l'amor de Déu i la seva misericòrdia".

El germà Etayo remarca que "la humilitat no només és una virtut humana i evangèlica fonamental en l'àmbit personal, ho és també a nivell eclesial i institucional". Per això alerta de "la temptació de la grandesa" i "de voler ser grans, forts i d'un gran reconeixement social". Assegura que cal evitar "caure en aquesta temptació" i ser "cada un de nosaltres per als altres el germà menor". I assegura que "només qui viu així, descobreix la grandesa de l'amor de Déu i la petitesa de l'ésser humà, se sent humil davant d'Ell i davant dels altres, amb els que es compromet a estimar-los i es posa al seu servei".

Coincidint amb la solemnitat de Sant Joan de Déu, els centres 29 centres assistencials de la província Sant Rafael, han organitzat un ampli programa d'activitats per a usuaris i col·laboradors.

També s'ha fet públic el fruit de la campanya solidària del 2017 en el que participa tota la família hospitalària de Sant Joan de Déu. El projecte de suport a la reinserció i millora de la qualitat assistencial de l'Alberg Sant Joan de Déu de Quito a Equador ha reunit més de 400.000 euros. La campanya d'aquest any és per al projecte Akassato (Cotonou), a Benín-Togo) d'un centre assistencial poliambulatori i centre de rehabilitació amb ozonoteràpia.