(Laura Mor –CR) Canvis lents, però sòlids, que demostrin l'aplicació de la Convenció sobre la Infància que enguany celebra el seu 25è aniversari. Són les propostes de les III Jornades Catalanes sobre l’Infant, organitzades conjuntament per la Comissió de la Infància de Justícia i Pau i l’Observatori dels Drets de la Infància, i impulsades pel Departament de Benestar Social i Família, i que han tingut lloc aquesta darrera setmana a Barcelona.
Les jornades, que perseguien "afavorir i iniciar un canvi de mentalitat col·lectiva sobre la infància", han reunit dues-centes persones vinculades a aquest sector. Mitjançant un treball d'aprofundiment i autocrítica en seminaris especialitzats, s'ha pogut revisar la responsabilitat social envers la infància i l'adolescència des de quatre grans eixos: família, escola, lleure i ciutadania. Les jornades han culminat amb la lectura d'un manifest en què s'apunten les prioritats d'actuació en aquestes matèries.
En aquest vídeo Maria Urmeneta, membre de la Comissió de la Infància de JiP i del comitè organitzador de les jornades, valora l'èxit de les jornades. També en parla Francesc Garreta, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la fundació Pere Tarrés (URL), i coordinador del seminari sobre lleure. Tots dos fan una crida a “redescobrir la infància” i a repensar el marc social que permeti que l'infant “sigui un actor protagonista”.
Com explica Maria Urmeneta, després de dos anys de treballar en la preparació de les jornades, Jordi Cots, la seva alma mater, no hi va poder assistir presencialment. En aquesta entrevista, Cots ja parlava de la importància de difondre la Convenció sobre la Infància, dient que “la falta d'informació és un altre tipus de pobresa”.
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.