Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Claretians) El provincial dels Missioners Claretians de la província de Sant Pau, Ricard Costa-Jussà, que inclou el territori de Catalunya, valora la figura i trajectòria de Pere Casaldàliga, que ha mort aquest dissabte 8 d'agost de 2020. Del bisbe claretià destaca que “la vocació ve en el seu si de la resposta a la crida d’una vida i una acció al servei dels altres”. I subratlla que “allò que li ha donat el sentit per fer tot el que ha fet és aquest amor a Déu, per Déu als altres, i en Déu a tots”.

En aquest vídeo el provincial recorda el missatge que va adreçar Casaldàliga a la congregació en ocasió de bicentenari del naixement de Pare Claret. Un text que presentava des de “la definició del missioner”. El bisbe emèrit de São Félix ressaltava en el missioner claretià algú que “abrasa i crema per tot arreu on passa, amb la fidelitat i la caritat de l’amor”. Valorava la dimensió de l’arrelament i, alhora, de “disponibilitat universal”, així com el fet que “usa i empra tots els mitjans possibles per la seva missió”.

Recorda la formació i la identitat claretiana de Casaldàliga. “Dintre de la inquietud del Pere per respondre a la crida de Déu, troba un congregació missionera en el seu origen en la qual ell se sent identificat i en la qual fa el seu camí”.

Costa-Jussà explica que amb els claretians de Catalunya “hi ha hagut sempre una vinculació i un seguiment en aquest sentit d’afecte i de relació”. Considera que Casaldàliga “no s’ha desvinculat mai del que passava als claretians”. I, al seu torn, “des dels claretians d’aquí Catalunya com des d’altres àmbits claretians, mai han estat desvinculats del seguiment de la vida del Pere i de la seva missió”.

Reconeix que molt sovint “el testimoni, les obres, els escrits d’en Pere” han format part de “moments de formació o de treball en grup” dins de la congregació. “Per a nosaltres, els missioners claretians, Pere Casaldàliga ha estat conegut per moltes generacions” i “ha estat sempre un referent des de la seva tasca missionera, des de la seva tasca profètica i des del seu servei de bisbe a l’Araguaia, a São Félix”.