Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Ho puc dir perquè ho he vist”. Així de contundent es mostra l’arquebisbe Joan-Enric Vives sobre el desastre humanitari de Gaza o la tensió que es continua vivint a Hebrón després del seu viatge a Terra. Des de 1998 ha participat en gairebé tots els pelegrinatges de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l'Església a Terra Santa que es fan cada gener avalats per la Santa Seu. Vives hi participa com a representat del Conferència Episcopal Espanyola conjuntament amb altres representants de conferències episcopals europees i americanes.

Recent tornat del viatge, valora la dificultat de comprensió entre el món àrab i occidental i denuncia que “hi ha qui vol interpretar problemes polítics com un xoc de religions i de cultures”. Per això, en el context actual, igual que el papa Francesc, remarca que la religió mai pot justificar la violència, que cal defensar les minories religioses a Orient, i també demana respecte per allò sagrat per les religions: “Quan volem conviure sabem que hi ha temes que hem de tractar amb tendresa i respecte”

En el vídeo l’arquebisbe d’Urgell també descriu les diverses visites realitzades i s’hi poden veure les imatges del viatge. Van tenir problemes per accedir a Gaza, on malviuen 1,8 milions de persones “en una franja més petita que Andorra”. També tracta el problema de l’ocupació de terres i a alhora lloa el treball per la convivència que estan fent les escoles catòliques de la zona.

Imatges cedides pel bisbat d'Urgell

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.