Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “Component a Rupit els meus ‘Responsoris de Setmana Santa’ i rebre una trucada de Jennifer Lopez per posar música en un dels moments àlgids de la seva tour #JLoItsMyParty!”. Així explica a Twitter el compositor Bernat Vivancos la trucada que va rebre fa unes setmanes de l’estrella del pop  Jennifer López.

Vivancos, professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i exescolà i exdirector de l’Escolania de Montserrat, té una composició de música contemporani amb clara inspiració espiritual, litúrgica i sacra. Els discos "Blanc" i "Requiem" en són una mostra, i també diverses obres de caràcter explícitament religiós contemporani. Algunes estrenades a la Sagrada Família o interpretades per l’Escolania.

A aquest currículum, ara s’hi afegeix la col·laboració amb Rosalía. La cantant catalana, exalumne de l’ESMUC, li va demanar els arranjaments corals del tema “Me quedo contigo”, de Los Chunguitos. La peça es va interpretar al febrer a la gal·la dels Premis Goya amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, seguida per milers d'espectadors.

De la col·laboració amb Rosalía, n’ha sortit ara una nova proposta: els arranjaments corals de la cançó Limitless, de l’artista estatunidenca, Jennifer López. El tema es va presentar en directe el passat 7 de juny en l’inici de la gira americana “It’s my party: The live celebration” que tindrà amb prop d’una trentena de concerts.  

Vivancos ha explicat a l’ESMUC que l’artista pop nord-americana va trucar-li personalment per dir-li que havia escoltat la seva música i per demanar-li “cors d’àngels” per a la cançó Limitless, just en “un moment que havia de ser èpic i majestuós, amb la sortida de la seva filla a l’escenari”. Vivancos va respondre afirmativament i que per a ell seria un honor posar veus d’àngels a la seva cançó. L’autor també va afegir que si podien col·laborar junts, ell hi posaria un plus de sonoritat pròpia. Ella va acceptar reafirmant que volia comptar amb la seva manera de compondre.

La peça és un moment molt rellevant de l’espectacle perquè l’artista canta aquesta cançó en companyia de la seva filla, Emme, d’11 anys. Quan mare i filla canten és quan tenen l’acompanyament coral de Bernat Vivancos amb una glossa a vuit veus per a gran cor, i amb la resta de la instrumentació musical que acompanya l’artista. Per Vivancos “la cançó Limitless és “un dels punts àlgids i segurament més emotius del show que protagonitza Jennifer López”.

El compositor destaca que aquesta col·laboració manifesta que no hi ha fronteres per a la música: “que una personalitat com Jennifer Lopez, amb el seu estil i reconeixement internacional global s'interessi per la meva música, que en el fons està als antípodes de la seva, li dona el seu valor de música oberta, que interessa tant als més puristes litúrgics, com a la resta d’amants de la música”. També destaca “gran rellevància i seguiment global que Rosalía ha aconseguit”.

Vivancos va ser director de l'Escolania de Montserrat del 2007 al 2014. La temporada 2014-2015 del Palau de la Música Catalana juntament amb Arvo Pärt, un dels compositors contemporanis més reconeguts.