Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(ACO) «El Regne de Déu és una manera de relacionar-nos, és una possibilitat que no esdevé realitat, si jo no trio estimar i ser lliure.» Aquesta va ser la idea nuclear que la mare abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar, va intentar traslladar a un auditori que va mantenir l’atenció en tot moment en la ponència que va pronunciar el 12 d’octubre passat.

Albajar va agrair haver pogut aturar-se per poder preparar aquesta conferència que estava centrada en la iniciació, línia principal d’aquest curs de l’ACO: «L'evangelització és sempre relació interpersonal. Comunicar qui soc i rebre qui soc. I això, evidentment, porta a acció.» Igualment, va adreçar un missatge personal al moviment: «Gràcies perquè existiu, la vostra fe, el vostre Moviment ajuden a transformar el món.»

Conversió, gratuïtat, autorecepció, autodonació, shalom, són alguns dels conceptes que va emprar Albajar i que van donar peu a un fructífer torn de preguntes i respostes. El treball, per qui ho va voler, es va allargar amb les preguntes que l’abadessa va suggerir als grups: Agafo una idea que m'ha agradat i hi estic d'acord; Quina experiència personal tinc d'aquesta idea, perquè ja n'he fet experiència o perquè no n'he fet experiència? Què aporta/canvia a la meva vida? com ho puc explicar amb les meves paraules?; Què crec que val la pena compartir avui al nostre entorn de la nostra fe? de què té necessitat el nostre entorn que ho trobo en la meva fe?