Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Si sabem dibuixar un cercle, un quadrat i un triangle podem fer qualsevol cosa”. Amb aquest esperit senzill i sense por presenten Juanjo Fernández i Myriam Artola el taller de ‘Visual Thinking per a la classe de religió’.

Aquesta formació en línia, promoguda per l’Editorial Baula, presenta les tècniques bàsiques del Visual Thinking per a la seva implementació tant a la classe de religió com fora de l’aula. Una metodologia, també anomenada aprenentatge visual, que permet expressar amb dibuixos senzills i reconeixibles pensaments o idees. L'objectiu d'aquesta tècnica és millorar la comprensió del que es vol expressar de manera gràfica.

Per Fernández, escriptor i conferenciant, a més d’expert en pensament visual, aquesta metodologia “és una possibilitat que posa als alumnes en el camí de descobrir els talents que Déu ens ha donat”. El dibuix i l’expressió gràfica queda, sovint, relegat a aquells que tenen unes habilitats virtuoses, tant per als més joves com per a les persones adultes.

Les aplicacions del Visual Thinking a la difusió de la fe permeten múltiples aplicacions. Els creatius centraran el curs, que es durà a terme el 16 de novembre en català i encara té les inscripcions obertes, en el dibuix de la Paraula de Déu de diverses maneres. “El Visual Thinking ens permet facilitar gràficament la pregària i posar imatges als fonaments de la nostra fe”, diu Fernández, que també proposarà recursos per consolidar el contingut d’episodis bíblics i animar a la lectura dels evangelis a partir de la imatge.

Myriam Artola, fundadora i CEO de Mutxote Potolobat, acompanyarà a Fernández a l’hora d’impartir el taller. Podeu recuperar el vídeo de la sessió en castellà que ha tingut lloc aquest divendres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.