Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “Si sabem dibuixar un cercle, un quadrat i un triangle podem fer qualsevol cosa”. Amb aquest esperit senzill i sense por presenten Juanjo Fernández i Myriam Artola el taller de ‘Visual Thinking per a la classe de religió’.

Aquesta formació en línia, promoguda per l’Editorial Baula, presenta les tècniques bàsiques del Visual Thinking per a la seva implementació tant a la classe de religió com fora de l’aula. Una metodologia, també anomenada aprenentatge visual, que permet expressar amb dibuixos senzills i reconeixibles pensaments o idees. L'objectiu d'aquesta tècnica és millorar la comprensió del que es vol expressar de manera gràfica.

Per Fernández, escriptor i conferenciant, a més d’expert en pensament visual, aquesta metodologia “és una possibilitat que posa als alumnes en el camí de descobrir els talents que Déu ens ha donat”. El dibuix i l’expressió gràfica queda, sovint, relegat a aquells que tenen unes habilitats virtuoses, tant per als més joves com per a les persones adultes.

Les aplicacions del Visual Thinking a la difusió de la fe permeten múltiples aplicacions. Els creatius centraran el curs, que es durà a terme el 16 de novembre en català i encara té les inscripcions obertes, en el dibuix de la Paraula de Déu de diverses maneres. “El Visual Thinking ens permet facilitar gràficament la pregària i posar imatges als fonaments de la nostra fe”, diu Fernández, que també proposarà recursos per consolidar el contingut d’episodis bíblics i animar a la lectura dels evangelis a partir de la imatge.

Myriam Artola, fundadora i CEO de Mutxote Potolobat, acompanyarà a Fernández a l’hora d’impartir el taller. Podeu recuperar el vídeo de la sessió en castellà que ha tingut lloc aquest divendres.