Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) El Monestir de Sant Cugat ha estrenat una audioguia que permet al visitant gaudir de la visita al seu ritme. L'audioguia, que es descarrega al telèfon mòbil, proposa una immersió en les diferents èpoques històriques de l’imponent conjunt monàstic. La visita es pot fer des del plànol on s'hi poden trobar tots els punts d'interès; o bé, des del llistat de fites que permeten anar descobrint els punts de més interès.

Després de la suspensió d'activitats a causa de la pandèmia, aquest monestir de l'àmbit del Bisbat de Terrassa, ha reprès les visites guiades. Els dissabtes a les 10 del matí es programa una visita al conjunt del monestir. Els diumenges a les 12 del migdia es fa una visita centrada en el claustre, un dels elements més interessants del conjunt i ple d'històries i relats.

L'audioguia proposa dos recorreguts per descobrir el conjunt monàstic i el claustre romànic. “Sent la veu del Monestir” és un recorregut pel conjunt monumental que permet descobrir la història i arquitectura del conjunt monàstic més poderós del comtat de Barcelona. S'accedeix a l’església i es pot gaudir dels seus tresors i dels estils artístics romànic, gòtic i barroc. “Llibre de pedra medieval” és una visita als capitells del Claustre, on es pot interpretar el significat de 31 capitells seleccionats. Com si fossin les pàgines d’un llibre, l'audioguia narra històries plenes de simbolisme, costums dels monjos benedictins i alguns dels passatges més importants de la Bíblia, tant de l’Antic Testament com de la vida de Jesús.