Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Catalonia Sacra, la iniciativa de l’Església catalana per divulgar el patrimoni cultural sacre, participa aquest cap de setmana en les Jornades Europees del Patrimoni amb activitats, portes obertes, tallers i visites guiades.

Una de les novetats d'enguany són sis visites centrades en els oficis relacionats amb l'estudi, la conservació i la gestió del patrimoni cultural. Els participants podran conèixer sobre el terreny la tasca que realitza un arquitecte, un arqueòleg, un restaurador, un arxiver o un fotògraf.

També s'oferiran deu visites (una en cada una dels deu bisbats amb seu a Catalunya) per visitar esglésies amb gran valor patrimonial però més desconegudes pel gran públic.

Diferents esglésies que formen part de la Xarxa de Catalonia Sacra també programaran visites i activitats per aquest segon cap de setmana d'octubre.

Enguany el Consell d'Europa ha proposat que les JEP girin entorn del binomi patrimoni i educació, més enllà de l'oferta d'activitats per escolars. Atenent al prec, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha impulsat la iniciativa “Desperta el Patrimoni”, que fomenta la creació de models 3D de béns mobles a partir d’una aplicació de telèfon mòbil. Catalonia Sacra organitzarà una desena de sessions del taller "Desperta el Patrimoni" en esglésies rellevants de tot Catalunya.

 

A continuació podeu buscar les activitats incloses en la programació de Catalonia Sacra per a les Jornades Europees de Patrimoni: