Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Bisbat d’Urgell) L’església romànica de Sant Víctor al municipi de Seurí, diòcesi d’Urgell, és capdavantera en la relació entre patrimoni arquitectònic i l’art contemporani. El passat novembre obria les portes per inaugurar els frescos que ha realitzat l’artista Santi Moix. L’obra d’art vol simbolitzar, segons el propi artista, "la relació entre Déu i la seva Creació".

El dia 23 de juny al matí el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va visitar privadament l’església de Sant Víctor de Seurí, camí de participar en les festes de les Falles de Sant Joan d’Isil. En no poder-hi ser present l’arquebisbe Vives, que celebrava la solemnitat del Corpus a la Catedral, va acollir-lo Josep M. Mauri, Vicari general i Director del Museu Diocesà, que li va mostrar la decoració interior del temple realitzada per Santi Moix i inaugurada a la tardor passada amb la consellera de cultura, Laura Borràs.

De la bellesa de la terra a la bellesa infinita, agrada dir a Mauri en presentar els murals de l’artista internacional Santi Moix, que decoren tota l’església inicialment romànica i posteriorment arranjada al segle XVIII. La intervenció pictòrica de l'artista Santi Moix es basa en quatre pilars: la natura com a element de la cosmogonia religiosa, els colors, la gent de la Vall i l'espai de recolliment, meditació i pregària.

L’extraordinària església de Sant Víctor de Saurí, al Pallars Sobirà, pintada per Santi Moix, amb tots els colors del Pallars. pic.twitter.com/VxquqyYn0T

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) 23 de junio de 2019