Vés al contingut
Catalunya Religió
Una vintena de catalans participaran a Ucraïna en el trentè Col·loqui Europeu de Parròquies

(Conferència Episcopal Tarraconense) La ciutat de Lviv (Ucraïna) acollirà del 27 de juliol a l’1d’agost d’aquest any la trentena edició del Col·loqui Europeu de Parròquies (CEP). Hi participaran una vintena de persones –capellans i laics– de diferents indrets de Catalunya. La ciutat de Barcelona va acollir el darrer col·loqui, que va tenir lloc l’any 2017.

A la trobada de Lviv hi haurà conferències, treballs de grup i presentació d’experiències, tot plegat relacionat amb el lema del col·loqui: “Qui ens ajudarà a ser cristians a Europa avui? La diversitat, ens pot unir?”. Les visites a les parròquies, les celebracions litúrgiques i un programa cultural completaran les activitats d’aquesta edició. Els joves seguiran un programa específic.

Un dels conferenciants anunciats a Lviv, el capellà grecocatòlic ucraïnès Mychajlo Dymyd, glossa així el lema d’aquest col·loqui: “A l’Església tenim problemes. Perquè molts cristians tenim l’actitud del germà gran de la paràbola del fill pròdig. Som membres de l’Església, però neguem l’entrada a gent que no són com nosaltres volem que siguin. Per poder fer un pas més, hem de descobrir la dignitat de cada persona per ser conscients que la nostra pròpia dignitat no ve del fet que avui siguem membres de l’Església, sinó del fet que som una persona humana creada per Déu. Aquestes reflexions ens haurien d’ajudar a saber com sortir de la nostra closca i a anar cap als altres, simplement, vivint com a cristians”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.