Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Vimbodí i Poblet celebren aquest any, del 7 al 9 de setembre, les Festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents que enguany adquireixen especial rellevància coincidint amb el 75è aniversari de la restauració de l’ermita i de la imatge de la Mare de Déu, malmeses durant la Guerra Civil. També cal sumar-hi el reconeixement atorgat per la seva singularitat i valor patrimonial el mes de març passat pel Departament de Cultura de la Generalitat fet que la va incloure en el Catàleg de Patrimoni festiu de Catalunya.

Aquesta consideració oficial reforça el caràcter especial d’aquesta celebració dedicada a la copatrona del municipi i organitzada per una comissió formada per la Parròquia de la Transfiguració del Senyor, els Amics dels Torrents, les Zeladores de la Mare de Déu dels Torrents, els ermitans i l’Ajuntament.

Les festes quinquennals dels Torrents es remunten al 1944, i des d’aleshores s’han celebrat ininterrompudament. Aquesta cita es caracteritza per la solemnitat dels diversos actes programats, tots ells de caràcter litúrgic, i per la vistositat dels guarniments amb què els veïns i les veïnes de la vila omplen carrers i places com a homenatge a la copatrona. Així, s’hi poden veure catifes de flors de paper i naturals, elements vegetals, fanals i altres ornaments que converteixen Vimbodí en un esclat de llum, color i originalitat.