Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 30/06/2014

(Bisbat d'Urgell) Aquest diumenge, festa litúrgica dels Apòstols Sant Pere i Sant Pau, l'arquebisbe d'Urgell va presidir els actes d'inauguració de les obres realitzades a l'església de Sant Salvador de Vilanova de Meià, monument històric-artístic de caràcter nacional.

A la seva arribada a la població el copríncep episcopal fou rebut per l'alcalde de Vilanova de Meià, Xavier Terré, pel rector de la Parròquia, Antoni Pich, i per la Delegada diocesana de patrimoni cultural del bisbat d'Urgell, Clara Arbués.

Davant de la portalada de ponent de l'església que ha estat objecte d'una acurada i exhaustiva intervenció van tenir lloc els parlaments que van posar de manifest la importància de les intervencions realitzades amb una inversió de 400.000 euros. Les obres s'inclouen dins del programa "Romànic Obert" que la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "La Caixa" i el bisbat d'Urgell han realitzat en els darrers anys.

Posteriorment, l'arquitecte Ramon M. Puig i els tècnics a través del Ramon Solé, encarregats de la restauració, explicaren les actuacions concretes que s'han realitzat ja sigui a les portalades gòtica i romànica del temple, repàs de la coberta de la nau, teulat, restauració de l'espadanya, etc...

A continuació tingué lloc la celebració de l'Eucaristia. En l'homilia Joan-Enric Vives felicità el poble per la restauració del temple parroquial i convidà els fidels a tenir una memòria agraïda per tots els qui al llarg dels segles i dels temps varen contribuir a l'edificació del temple parroquial, exemple de monument de fe. L'arquebisbe recordà com la parròquia acompanya al llarg de la vida als cristians des del baptisme fins en els darrers moments de la mort. El temple parroquial és "la casa de Déu i la porta del cel" que ens convida a tenir els nostres ulls posats en el cel i és un lloc privilegiat de pregària i de proximitat amb el Senyor Jesús.

En la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, l'arquebisbe convidà els fidels a pregar ben especialment pel successor de Sant Pere, el papa Francesc, i per tots els bisbes, preveres i diaques d'arreu del món, que són pilars i fonaments de la fe del Poble de Déu. I exhortà els fidels a ser valents en professar la fe catòlica, com ho fan els germans cristians a tants llocs d'arreu del món que sofreixen persecució religiosa com l'Irak, Síria, o Nigèria.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.