Vés al contingut
Catalunya Religió

(Parròquia Santa Maria de Llerona) Amb motiu dels 50 anys del naixement de l’Esplai de Llerona (1969), la Parròquia de Santa Maria de Llerona ha presentat LA FORÇA DE L’ESPLAI DE LLERONA aquest diumenge 27 d’octubre al Casal parroquial. Aquest vídeo, proposat per la comissió que s’ha fet càrrec de la festa, recull dotze testimonis que van participar a l’esplai com a nens o monitors, des del seu naixement el 1969 fins que va cessar la seva activitat, el 2010.

A base de records i anècdotes expressen en primera persona com va néixer aquest servei; els estius a la casa de colònies La Comtessa, a Sant Hilari Sacalm; la figura de Joan Vallicrosa, consiliari de l’esplai; el funcionament del centre d’esplai durant el curs; què hi van aprendre i com aquell cúmul d’experiències viscudes els han configurat com a adults.

Ara, diverses persones vinculades a aquest projecte educatiu i a la parròquia han expressat la voluntat de tornar a engegar l’esplai de Llerona. El vídeo LA FORÇA DE L’ESPLAI DE LLERONA recull entrevistes a Jaume Abril, Marisol Bolsa, Margarida Bosque, Josep Lluís Campoy, Dolors Espargaró, Jordi García, Roger Maynou, Maria Mundet, Núria Rof, Pere Rosàs, Lluïsa Salvador, Toni Serradesanferm. I ha estat editat i realitzat per la periodista Laura Mor, veïna del poble i coordinadora del servei de catequesi de la parròquia.

Mireu aquí l’àlbum de fotografies que s’han recuperat aquests dies amb motiu de la festa.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.