Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Vic) Aquest dissabte el bisbe de Vic, Romà Casanova, inicia els actes de presentació del Sínode diocesà que farà a tot el territori. Aquest cap de setmana s’inicien a l’arxiprestat del Ter-Collsacabra i al del Ripollès els actes oberts al públic.

Dissabte a Manlleu la trobada és convocada a la parròquia de Santa Maria, a dos quart de  5 de la tarda, i ja fa dies que els sacerdots de l'arxiprestat i el consell parroquial preparen aquesta presentació. Tots els fidels són convocats a participar-hi i aquell dissabte hi haurà una missa única a l'arxiprestat, presidida pel bisbe a les sis de la tarda. Els cants aniran a càrrec del Cor Nou, a la qual s'afegiran membres de la coral parroquial.

El diumenge 27, a partir de les deu del matí, al Teatre Comtal de Ripoll es durà a terme la primera part de la presentació, amb un vídeo explicatiu i diverses intervencions. Tot seguit, a dos quarts de 12, el bisbe Romà Casanova presidirà una missa al monestir de Santa Maria de Ripoll. També serà la única missa que tindrà lloc aquest diumenge en tot l’arxiprestat. Al mateix monestir, se celebrarà la darrera part de l’acte de presentació del Sínode amb més intervencions i un piscolabis per a tots els assistents.

En els propers dies, el bisbat organitzarà actes de presentació com els d'aquest cap de setmana oberts al públic arreu del territori (en tots 10 arxiprestats). Des de l’1 d’octubre, ja s’han començat a constituir els primers grups sinodals, que, en actitud d’escolta, discerniment, responsabilitat i comunió, elaboraran les seves propostes.

Els propers caps de setmana es farà la presentació als arxiprestats de Guilleries-Congost (2 de novembre), del Moianès (3 de novembre), de Manresa i Bages Sud (23 de novembre), de l’Anoia-Segarra, sector Segarra (24 de novembre), de l’Anoia-Segarra, sector Igualada (1 de desembre), del Lluçanès (8 de desembre), de Vic (14 de desembre), i Bages Nord (15 de desembre).

El Sínode, que se celebrarà en els propers tres anys, porta per títol “Sínode per l’esperança”. A més de les aportacions de tots els fidels de la diòcesi, està previst escoltar el parer d’experts en els diferents temes i realitats, així com la veu de persones no creients.