Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Església Barcelona) El Museu Diocesà de Barcelona i la Catedral de Barcelona han inaugurat aquest dijous l’exposició 'Viatge a Orientamb olis de Marià Fortuny, Joaquim Sorolla, Joaquim Agrasot, Lluís Masriera, Josep Benlliure, Sánchez Barbudo o Fabrés i Costa en diàleg amb altres mirades a Orient, com la que ofereix el pare Ubach, monjo biblista benedictí, en les seves expedicions. A més, s’inclouen altres elements que complementen el discurs i que van des d’un manual de màgia andalusina a un braçalet Masriera que acompanya a una odalisca pintada per Lluís Masriera.

Entre el real i l’imaginat

L’exposició 'Viatge a Orientofereix una reflexió sobre l’Orient real i el que s’ha imaginat per pintors i escriptors d’un dels corrents estètics més rellevants del segle XIX que perviu fins a principis del segle XX, l’orientalisme.

El comissari de l’exposició, J. Óscar Carrascosa, especialista en relacions entre arts plàstiques i literatura, ha afirmat que aquesta mostra parteix del fet que la mirada occidental a Orient és sempre una mirada a l’altre, usualment vinculada a la fabulació. Per aquesta raó, com dues cares d’una mateixa moneda, al costat de la representació plàstica i literària d’Orient, en l’altra cara es troba la mirada aventurera del pare Ubach, qui transmet a través dels seus diaris i fotografies la passió pel coneixement directe de la geografia de l’Antic Testament, la qual cosa el porta a recórrer les ribes del Tigris i l’Eufrates.

La selecció d’obres d’aquesta exposició procedeix de sis prestadors, entre ells el Museu de Montserrat, la Fundació Fran Daurel, Fundació Pedrera Martínez, col·leccions privades, així com una selecció de peces procedents dels fons del Museu Diocesà que mostra de la presència i l’intercanvi d’Occident amb Orient a través dels segles.

Després dels més de 80 mil visitants que han acudit a les diferents exposicions del Museu Diocesà de Barcelona des que el passat 15 de juliol inaugurés la mostra 'Chagall. Els estats de l’ànima', l’exposició 'Viatge a Orientpodrà visitar-se fins al pròxim 22 de maig.