Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Viasona) El portal de música en català Viasona ha anunciat que incorpora una nova secció de Goigs a diverses figures religioses i temàtiques.

La nova secció de Goigs té per objetciu aplegar, mostrar, i posar a l’abast de tothom un ric camp musical en el temps de gran valor patrimonial, en un espai dirigit a un públic ampli, d’edat i espectre social i formatiu, que reforça la memòria popular.

Ara per ara, l’espai disposa de més 500 lloances amb un cercador general que permet la cerca predictiva i l’accés a les lletres, així com als vídeos i àudios associats. Alhora disposa d’un llistat de goigs ordenats alfabèticament per figura religiosa o temàtica i també permet la cerca segmentada per Bisbat, tant del Principat com de País Valencià i Illes Balears. Tanmateix, cada lloança conté referències com l’autor de la lletra, la música, la data de composició i altres informacions destacables com el dia de celebració o de la pròpia figura religiosa.

En els darrers mesos Viasona ha dut a terme una cerca activa entre les fonts originals com arxius episcopals i biblioteques públiques, però també entre col·leccionistes particulars i d’altres continguts existents a la xarxa. La idea és seguir ampliant el catàleg al llarg del temps en base a la informació disponible.

El projecte Viasona

Viasona va néixer el mes de setembre de 2010 amb l’objectiu de recopilar, ordenar i catalogar tota la música en català a partir de les seves lletres. Un patrimoni immens en el temps i l’espai, mai catalogat de manera tan precisa com fins ara. Actualment compta amb prop d’un milió de pàgines vistes al mes segons dades recents de l’OJD.