Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 27/03/2012

(CET) El dissabte 24 de març s’ha celebrat a Lleida la VI Jornada de Mestres i Professors de Religió Catòlica, organitzada pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Més de cinc-cents mestres de totes les diòcesis amb seu a Catalunya han participat en la jornada que s’ha iniciat amb un acte a «La Llotja», el Palau de Congressos de Lleida. Han donat la benvinguda als participants i han glossat el sentit de la jornada el delegat d’ensenyament del bisbat de Lleida, Lluís Sallan; el secretari general d’Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig; el regidor d’ensenyament de la Paeria,  Jesús Castillo; el secretari de polítiques educatives del Departament d’Ensenyament, Lluís Font; el bisbe de Lleida, Joan Piris, i l’Arquebisbe metropolità de Tarragona i president del SIERC, Jaume Pujol.

Seguidament, Antonieta Mateus Gorgues, ha pronunciat la ponència «Pedagogia de l’esperança: un repte urgent», que ha animat els mestres a encaminar la seva important missió sense oblidar l’esperança com a camí per al futur.

En acabar la ponència s’han programat 18 tallers d’aprofundiment per als participants, que s’han portat a terme a la mateixa Llotja i també a les instal·lacions del Museu de Lleida. Després del dinar conjunt a les instal·lacions del Palau de Congressos, tots els participants s’han traslladat a la Seu Vella. Allà han pogut escoltar les explicacions del Josep Tort, director del Consorci de la Seu Vella i també unes paraules de l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que ha destacat que «no es poden trametre els valors i la pràctica continuada d’aquests valors sense una formació religiosa.»

La Jornada ha acabat amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel bisbe de Lleida Joan Piris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.