Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Conferència "Desobediència civil i criminalització de la dissidència" organitzada per Cristianisme i Justícia, dintre del cicle de conferències del Drets Humans.

Els ciutadans es troben sovint davant de lleis i actuacions legals que consideren en consciència com a injustes i es mobilitzen per fer-hi front mitjançant la desobediència civil. Aquesta és una important forma de transformació social, llargament experimentada a Catalunya: ocupacions i altres formes de protesta que forcen la legalitat, obstaculització d’actuacions públiques (com ara desnonaments, obres públiques, actes parlamentaris...), objecció fiscal a la despesa militar...Ara bé, en quines condicions és legítim desobeir la llei o l’autoritat en un sistema democràtic? Com afronta actualment el poder polític la dissidència?

Ponents:

Gabriela Serra,Membre del Patronat de la Fundació per la Pau. Experta en cooperació internacional. Membre del Centre d’Estudis per la Pau Josep Manel Delàs., militant antimilitarista

Jose Maria Segura,jesuïta, llicenciat en teologia pel Boston College, àrea de Teologia Pública i Moviments Socials. Membre de l'àrea social del Centre Pignatelli (Saragossa)

Xema Moya, oordinador del Servei d’informació i Orientació per l’Objecció Fiscal. Membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau