Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L'Escola Vedruna Escorial de Vic ha fet un comunicat aquest dissabte en solidaritat amb una de les mares de la l'escola, Marta Rovira, que aquest divendres va marxar de Catalunya abans per evitar ser empresonada pel Tribubal Suprem. El director de l'escola explica que "una mare de l’escola s’ha vist obligada a fugir de casa, a sortir de la Ciutat, buscant el camí de l’exili que li permeti seguir expressant, amb llibertat, les seves idees, els seus desigs de llibertat". I ho contraposa amb el fet que els darrers anys l'escola ha acollit fills de refugiats i exiliats d'altres països i que han hagut d'explicar als alumnes "com moltes famílies han hagut de fugir del seu lloc de naixement per raons d’injustícia i de falta dels Drets més elementals". Per això, el text es pregunta "com podem explicar als nostres alumnes, des d’ara, que vivim en un país normal i normalitzat?".

Vedruna Vic manifesta "que volem totes les mares i els pares a l’escola" i "que puguin esperar, cada dia, els seus fills i filles a la sortida de classe". I, "convençuts que el dret a la vida i a la llibertat de les persones i de les nacions són inalienables", mostren seu suport i solidaritat amb "Marta Rovira i amb totes les persones que han treballat i treballen significativament per un país on els ciutadans ens puguem sentir lliures, ben tractats, volguts i estimats".

Aquest és el text complert de la declaració de l'escola on estudia la filla de Marta Rovira:

Volem totes les mares i els pares a l’escola

Els mestres, professors i persones d’Administració i serveis de l’escola i la Comunitat Vedruna de l’Escorial de Vic, hem començat amb tristor i amb un nus a la gola, les vacances de Setmana Santa.

Aquest passat divendres vam rebre la notícia que una mare de l’escola, la Marta, havia hagut d’emprendre el camí de l’exili. La nostra escola, de tarannà obert i plural, amb una diversitat social, cultural, lingüística i econòmica significativa, ha treballat i treballa a partir d’un referent educatiu: el tracte i l’educació de la persona.

En els darrers anys, l’escola ha rebut, i segueix rebent, famílies i alumnes d’identitats diverses, fruit a vegades, de ser refugiats i exiliats de diversos països del món. Fins ara, sempre havíem acollit persones. Ho seguirem fent. Hem explicat i expliquem als nostres alumnes com moltes famílies han hagut de fugir del seu lloc de naixement per raons d’injustícia i de falta dels Drets més elementals.

Des d’aquest divendres, s’esdevé una nova situació: una mare de l’escola s’ha vist obligada a fugir de casa, a sortir de la Ciutat, buscant el camí de l’exili que li permeti seguir expressant, amb llibertat, les seves idees, els seus desigs de llibertat per a un país que vol més just i més lliure. Unes idees i uns desigs que molts compartim.

Com podem explicar als nostres alumnes, des d’ara, que vivim en un país normal i normalitzat?

 Per això, volem manifestar, amb veu alta, clara i contundent que volem totes les mares i els pares a l’escola. Que puguin esperar, cada dia, els seus fills i filles a la sortida de classe. Estem convençuts que el dret a la vida i a la llibertat de les persones i de les nacions són inalienables. Aquest és un dels principals anhels que hi ha darrera de la tasca de l’educar.

Des de l’escola, doncs, el nostre suport, el nostre compromís i la nostra solidaritat amb la Marta Rovira i amb totes les persones que han treballat i treballen significativament per un país on els ciutadans ens puguem sentir lliures, ben tractats, volguts i estimats. A tots i a totes, us volem a casa i a l’escola.

Vic, 24 de març de 2018

Ramon Rial. Director de l’escola Vedruna Escorial Vic