Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Blanquerna) L’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL ha acollit aquest dilluns l’acte d’entrega dels Premis Blanquerna Impulsa, uns guardons que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l’ONU (2015-2030). La directora de Màrqueting, Comunicació i Admissions de Blanquerna, Eva Marquez, ha presentat la quarta edició dels premis.

En la modalitat de l’àmbit comunicatiu, l’Escola Vedruna Vall de Terrassa ha guanyat el primer premi amb el projecte Make it visible; el segon premi l’ha rebut l’Institut Quatre Cantons amb el projecte Què hi ha darrere de l’oli de Palma?; i el tercer Premi ha estat per a l’Escola Pia de Nostra Senyora amb els projectes IP Club Escola Ambaixadora.

En la modalitat de l’àmbit educatiu, el primer premi se l’ha endut l’Institut Sant Quirze del Vallès amb el projecte SWAP PARTY; el segon, el Col·legi SAFA de Gavà amb el projecte PLASTIK-O; i el tercer, l’Institut Alzina amb el projecte Campanya antiracista.

I, finalment, en la modalitat de projectes de centres educatius, s’ha atorgat el primer premi a l’Escola Sant Ramon Nonat amb el projecte Blau. Construint la pau des de l’ombra; i el segon, a l’Escola Pia d’Igualada amb el projecte Diada solidària.

Entre els assistents hi havia els joves finalistes dels premis, part de l’equip humà, deganat i direcció general de la institució i alguns representants de les empreses col·laboradores: Caixabank-Obra Social La Caixa, Canon, Aramark, Abacus, Serafí, Junior Report, Fedefarma i Nutrició sense fronteres.

La directora general de Blanquerna-URL, Giorgia Miotto, ha explicat el compromís de la universitat amb els ODS. Hi ha assitit també el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-UR, Josep Lluís Micó, i el vicerector de la Universitat Ramon Llull, Josep Rom. La directora general de Nutrició sense fronteres, Núria Camps, i la cap de Comunicació i Relacions Públiques de Càritas Barcelona, Anna Roig, han participat amb dos discursos sobre els ODS.

Els Premis Blanquerna Impulsa pretenen motivar i sensibilitzar la comunitat educativa i estan oberts a tots els centres educatius de Secundària de Catalunya, Balears i Andorra. En aquesta edició, 18 instituts i estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius han presentat projectes relacionats amb tres ODS: ’Producció i consum responsable’, ’Pau, justícia i institucions solidàries’ i ’Aliança per assolir els objectius’, els objectius números 12, 16 i 17, respectivament.