Vés al contingut
Catalunya Religió
Capitol General Vedruna 2023
Foto: Vedruna
Galeria d'imatges

CR Les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna han iniciat aquest diumenge 16 de juliol el Capítol General a la casa mare de Vic. La reunió de representants de les comunitats Vedruna de tot el món té lloc del 16 de juliol al 14 d’agost i compta amb la participació de 57 germanes capitulars en representació de les cinc províncies (Àfrica, Amèrica, Europa, l’Índia i el Japó) i la delegació de Filipines. També estarà representat el Laïcat Vedruna. El Capítol s’ha obert amb una eucaristia presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova.

Dins del Capítol General, està prevista, al començament d’agost, l’elecció d’un nou Equip General. En aquest últim sexenni, ha exercit la responsabilitat de germana general l’espanyola María Inés García, amb Fàtima Borges (l’Índia), Adelaida Moreno (Europa), María José Meira (Vedrunamérica) i Mitsue Shirahama (el Japó) com a consultores.

En l’inici del Capítol General, la germana general, María Inés García, ha afirmat que la vida religiosa no necessita només canvis, que també són importants, sinó que també està  necessitada d'una cosa més profunda. “Ens trobem en una cruïlla, i tenim dues opcions. Podem optar per reforçar les nostres defenses i resistir romanent en la vida fàcil o podem optar per abraçar la nostra vulnerabilitat i juntes donar a llum una nova manera de ser”, ha expressat a les germanes capitulars.

La germana general té clar que el món està canviant. “Les velles històries van enfonsant-se”, ha reconegut, “no hi ha marxa enrere a com eren les coses”, ha afirmat. Davant d’aquests canvis, explica, el món necessita, “esperança”, però sobretot “de la nostra participació activa com a agents de transformació”.

Des del mes d’octubre passat s’han celebrat diverses sessions precapitulars amb germanes i amb el conjunt de la Família Vedruna, mentrestant, de manera simultània, han treballat en diversos aspectes per a oferir les seves aportacions les comunitats, equips de treball i grups voluntaris, treballs que van ser remesos a la Casa General de Roma al febrer per a la incorporació de les seves principals conclusions als materials del Capítol, i presentats en assemblees precapitulars.

Des de l’últim CGA, s’ha posat un focus especial en la situació de la dona a l’Església i en la societat, i en el desenvolupament de l’ecologia integral, en línia amb l’encíclica Laudato si. El Capítol General compta també amb una cançó pròpia, “Néixer de nou”, composta per Ain Karem, el projecte d’evangelització a través de la música dirigit als joves sorgit l’any 2000 a la Província Europa. Tot el Capítol General es pot seguir des de www.vedruna.org 

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.