Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Vedruna) Per a la xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació, ahir dimarts va resultar un dia especial. No només per l’efemèride de la seva fundadora, Joaquima de Vedruna , sinó perquè la fundació va inaugurar els nous espais que a partir d’ara seran la seu de Vedruna Catalunya Educació. Un espai situat a Vic i anomenat “Espai Mascaró” en record a una de les germanes de la congregació, Carme Mascaró, que en el seu moment va liderar una tasca educativa pionera en el seu temps,  principis del s.XX , quan pocs apostaven per una educació que pogués arribar a tothom i que donés resposta a les necessitats canviants de la societat.

Montserrat Espinalt, actual presidenta de la fundació, va encoratjar a la comunitat educativa a seguir mantenint viva l’essència i la llavor de Joaquima de Vedruna, una dona amb una mirada inclusiva, optimista i compromesa amb la societat i el món.

Vedruna compta avui en dia amb 34 escoles de la Fundació i 2 més adherides al projecte Educatiu que,  repartides per tot el territori, atenen a més de 20000 alumnes que formen part d’un projecte educatiu renovat i compromès amb els eixos que han de vehicular  el món d’avui i del demà.

Espinalt va remarcar la necessitat que aquests nous espais fossin lloc de reflexió, de treball i de renovació constant per seguir la línia que Joaquima de Vedruna va iniciar, que germanes d’arreu van continuar i que avui segueixen també  educadores i educadors, alumnes, famílies i equips col·laboradors  compromesos amb un projecte arrelat en el passat però amb mirada de futur.