Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR/Vic) Si amb quinze anys li haguéssim preguntat a Mathew Vattamattam què volia ser en un futur la seva resposta hagués estat 'metge', però quatre anys més tard a Kerala, a l'Índia, feia la seva professió religiosa com a claretià. D'ençà de la seva professió a l'Índia han passat unes dècades i ara ens trobem preguntant-li pel seu procés vocacional a qui és Superior General dels Claretians des del setembre de 2015.

L'escenari triat per a la conversa és la Casa d'Espiritualitat de Vic. Vattamattam s'hi ha passat una setmana donant formació a formadors de tot el món que durant dos mesos participen d'un Curs Aprofundit sobre el carisma. Quan arribem el pare Vattamattam està donant classe. Amb les mànigues de la camisa arremangades explica quin són els fonaments de l'espiritualitat claretiana. Se'l veu content, relaxat i atent i de seguida ens acull i ens presenta davant tot el grup.

Baixem a la cripta de l'església on es troba la tomba de Sant Antoni Maria Claret i s'atura uns instants per pregar davant el fundador. "Venir a Vic és beure de la font", ens explica, "un indret amb molta força i on va començar tot". Abans de començar la conversa entra dins la capella i ens treu una cadira, "voleu que us ajudi amb el trípode? necessiten aigua o alguna cosa?", tot un Superior General al servei dels periodistes, i comencem la conversa.