Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 25/02/2020

(Vatican News) El director de l'Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni, ha informat sobre la decisió de posposar algunes cites organitzades en llocs tancats amb significativa presència pública amb motiu del Coronavirus. No hi ha ajornament per a l'audiència general del dimecres a la Plaça de Sant Pere.

La Universitat Urbaniana havia d’acollir aquesta tarda la presentació d'un volum dedicat a la figura del cardenal Celso Costantini amb un gran nombre de participants i amb diverses personalitats, entre les quals , els cardenals Parolin, Tagle i Filoni. No obstant això, l'evolució de la propagació del coronavirus a Itàlia ha portat a elevar el nivell de cautela i a posposar la reunió.

Es tracta d'una mesura flanquejada per altres de caràcter mèdic, com habilitar un lloc amb "un infermer i el metge de guàrdia per a l'assistència immediata en el dispensari del Vaticà en el cas de pacients amb símptomes atribuïbles al coronavirus". Així com la instal·lació de "dispensadors amb desinfectants de mans" a les oficines en les quals es permet l'accés a la Ciutat del Vaticà.

D'acord amb les disposicions del govern italià

El personal sanitari del Vaticà ha posat en marxa en cas de positivitat del Covid-19 els procediments previstos en els acords amb el Ministeri de Salut italià. La Direcció de Salut i Higiene de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, ha assegurat, “està en constant contacte amb la Regió del Laci i el Grup de Treball del Ministeri de Salut i seguirà i difondrà les recomanacions que se li facin".

A Milà, Càritas busca protegir els treballadors assistits i voluntaris

El director de Càritas Ambrosiana Luciano Gualzetti, afirma que s'està tractant d’"acompanyar i protegir, a més dels operadors i voluntaris, les persones més febles”. Així que des del punt de vista dels serveis, diu, "es tracta de mantenir-los oberts, però amb totes les precaucions necessàries". Gualzzeti afirma que en els menjadors s'està comprovant si és possible proporcionar el menjar calent en contenidors evitant concentrar la gent en una sola habitació.

Pel que fa als refugis nocturns, assenyala naturalment la decisió de mantenir-los oberts, considerant-los com les pròpies residències per evitar forçar la gent a sortir. En els centres d'escolta i els taulells, es tracta eventualment de concertar cites amb les persones, per evitar la concentració massiva de persones.

Màxima atenció també en moltes altres diòcesis del nord. La diòcesi de Venècia ha suspès les misses fins al primer de març, el mateix passa a Pavia, mentre que a Torí des d'ara fins al primer de març les activitats pastorals se suspenen amb la participació de grups de persones, excepte les Santes Misses. Les misses estan suspeses gairebé a tot arreu en Piacenza i Mòdena.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.