Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) Reflexió, anàlisi, orientació... i propostes. Aquest va ser el balanç de la trobada a la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Esport Blanquerna – URL, que ha acollit una jornada de presentació i debat del nou Pla Pastoral de l’arxidiòcesi de Barcelona, en la preparació del qual membres de la URL hi han treballat.

La sessió va dur el mateix títol que el document de l’arxidiòcesi -“Sortim! Orientacions i propostes per a una conversió pastoral a l’arxidiòcesi de Barcelona”- i va reunir una part de la comunitat de la Universitat Ramon Llull (URL), a més de representants de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i de la Universitat Abat Oliba CEU.

L’objectiu de l’acte era d’una banda reflexionar sobre el nou text de l’arxidiòcesi i interioritzar la crida “Sortim!”; i de l’altra orientar una dinàmica de treball per a tota la URL, determinar què es pot millorar i potenciar, i finalment afavorir la convivència i la reflexió conjunta entre agents de la pastoral de la universitat.

L’acte va comptar amb la presència del rector de la URL, Josep Maria Garrell, que en la inauguració de la jornada va voler posar èmfasi en la tradició humanista i cristiana de la Universitat. “Cal que de la URL no només en surtin els millors professionals del món, sinó també els millors professionals per al món”, ha assegurat.

Després va ser el torn del bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona, Sergi Gordo, que va explicar que amb el nou pla pastoral l’Església de Barcelona “surt, s’apropa a la gent”, i va defensar que passi el mateix en àmbit mundial. “És aquesta l’Església que somia el Papa Francesc”, va sentenciar.

En aquest sentit va expressar-se també el secretari del Patronat URL, president de la Fundació Blanquerna i rector de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, Dr. Salvador Pié, que va defensar que l’Església es troba en una “etapa nova”, “de sortida”, i que tot i que hi haurà “dificultats”, cal endinsar-s’hi. Pié va fer aquestes apreciacions alhora que llegia un recull de textos del Papa Francesc que donaven el context de quan es va elaborar el nou Pla Pastoral.

De la seva banda, el director general de Blanquerna-URL i representant de la URL al Consell Pastoral de la diòcesi, Andreu Ibarz, va ajudar a la interpretació del nou pla pastoral, a més d’insistir en la idea que l’Església té ara “una gran oportunitat que ha d’aprofitar”.

La jornada també va comptar amb la presència del vice-rector de Relacions Internacionals i Estudiants, Carlo Gallucci, que va cloure l’acte.