Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) L’auditori ESADEFORUM -que ESADE-URL té al seu campus de Barcelona- va acollir el passat 20 d’abril la jornada anual que organitza la Universitat Ramon Llull (URL) en col·laboració amb Càritas Diocesana de Barcelona, l’entitat catòlica sense ànim de lucre que treballa a favor de les persones en situació de pobresa i necessitat.

Enguany, la temàtica triada ha estat «Famílies i vulnerabilitat després de la crisi», sobre la qual experts en la qüestió han debatut i exposat els seus punts de vista.

La jornada la va obrir el rector de la URL, Josep Maria Garrell, que, acompanyat de la directora general d’ESADE-URL, Eugènia Bieto, i del director de Càritas Dicoseana de Barcelona, Salvador Busquets, va voler donar la benvinguda a ponents, assistents i estudiants. El rector es va voler dirigir a aquests últims per remarcar-los que “tenen la capacitat i l’enorme responsabilitat de construir un món millor”, encara més, atès que formen part “d’una universitat d’inspiració cristiana i humanista”. Així, va afegir que "la nostra pretensió és que no només hem de tenir els millors universitaris del món, sinó els millors universitaris per al món”.

Tot seguit, l’acte va comptar amb les ponències de Guillermo Fernández, membre de l’Equip d’Estudis de Càritas Espanyola i de la Fundació FOESSA, que va girar entorn de “la desprotecció social i les estratègies familiars”; del professor de Dret d’ESADE-URL Enric Bartlett, sobre l’energia i les famílies; i del director de la Fundació La Vinya d’Acció Social, Xavier Loza, que va voler parar l’ull en la gent gran. Totes tres ponències van ser moderades per la professora i directora del Departament de Dret d’ESADE-URL, Rebeca Carpi.