Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) El bisbat d’Urgell prorroga la cessió de la tercera planta de l’edifici del seminari per acollir grans de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital (FSH) de La Seu d’Urgell. La cessió gratuïta de les instal·lacions es va posar en marxa a l’inici del confinament, el 20 de març. Ara l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha agraït a l’arquebisbe Joan-Enric Vives que hagi autoritzat disposar d’aquest espai almenys durant tot el 2020 en previsió d’un possible rebrot.

L’arquebisbe i l’alcalde es van reunir la setmana passada per tractar sobre les mesures sanitàries preses a la ciutat per fer front a la pandèmia del Covid-19 i sobre com s’anirà produint la desescalada gradual de les mesures de confinament. L’alcalde també va agrair al copríncep episcopal el tractament positiu que ha fet el Principat d’Andorra per als transfronterers i els malalts que s’han pogut acollir a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra la Vella. L’arquebisbe s’ha felicitat també per la notícia de la recent signatura del conveni per impulsar l'INEFC-Pirineus a La Seu d'Urgell. En la reunió s’han comentat les accions que en el futur caldrà anar prenent per front a les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la pandèmia del Covid-19.

La cessió de la tercera planta de l’edifici del Seminari permet que la resta d’activitats es continuï desenvolupant de forma ordinària: en el primer pis, la residència dels sacerdots grans i en el segon pis, la residència dels seminaristes que han seguit les classes per via telemàtica.

El bisbat d’Urgell va mostrar des del primer moment la seva disponibilitat per facilitar l’espai, amb l'objectiu de treure la gent gran més vulnerables de l’edifici de l’hospital. També permet ampliar els espais del Sant Hospital per si fossin necessaris per atendre els possibles malalts per coronavirus.