Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 18/08/2021

(Fundació Pere Tarrés) Uns 70 infants i joves entre els 6 i els 16 anys de la Catalunya Central participen entre el 16 i el 20 d’agost en unes colònies becades de la Fundació Pere Tarrés destinades a nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat. Els infants i joves, procedents de 14 municipis de la comarca del Bages i un del Moianès, han viatjat aquest dilluns des de Manresa fins a la casa de colònies que té l’entitat a la Conreria (Maresme), un entorn natural enmig de la Serralada del Litoral.

Aquí els nois i noies no només podran gaudir de la natura, sinó que la instal·lació, un antic monestir reformat, també inclou piscina. Així mateix, faran activitats esportives, jocs i excursions per descobrir l’entorn.

Per a la Fundació Pere Tarrés aquestes activitats de lleure educatiu són vitals per a l’infant, ja que a través del joc adquireixen nous coneixements. D’altra banda, els nens i nenes, arran de l’experiència de conviure amb altres persones de la seva edat, aprenen valors com la importància de compartir, cooperar, ajudar-se a l’un a l’altre, així com gestionar les emocions o els conflictes. Per això, l’entitat beca aquests infants i joves perquè participin en aquestes colònies. El finançament d’aquestes procedeix de les aportacions que fan les administracions, particulars i empreses.

A més, aquesta activitat s’ha organitzat en col·laboració amb els serveis socials municipals de les següents localitats de la comarca del Bages: Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Manresa, Navàs, Pont de Vilomara, Sant Fruitós del Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Súria. A més, també s’ha col·laborat amb l’administració local de Santa Maria d’Oló, una població del Moianès.

Casals i colònies becats arreu de Catalunya durant l'agost 

Entre el 26 de juliol i el 20 d’agost uns 755 infants de Mallorca, Tarragona, Barcelona i l’àrea metropolitana participaran en aquestes colònies becades en 16 torns diferents. A Catalunya també s’organitzaran casals durant el mes d’agost en els quals hi participaran prop d’uns 500 nens i nenes. Durant aquest període, els infants i les seves famílies necessiten habitualment suport, ja que la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos.

A més, la crisi sanitària i social generada per la pandèmia ha agreujat exponencialment aquesta necessitat, com revelava un recent estudi presentat per la Fundació Pere Tarrés, i que detectava que el 30% de les famílies que van demanar beca l’últim any per activitats d’estiu no ho havien fet mai abans.

Aquesta iniciativa es duu a terme en el marc de la campanya “Cap infant sense colònies”, que compta amb la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars. Gràcies a la campanya, la Fundació Pere Tarrés va oferir l’any passat beques per activitats d’estiu a 3.000 infants i joves tant de Mallorca com de Catalunya, mentre que enguany preveu arribar a 5.000.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.