Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL) han acollit, de manera telemàtica, la VIII Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives, que enguany duu com a títol “L’impacte social de la formació universitària sènior”.

La sessió s’ha iniciat aquest divendres amb la reunió del Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives, que ha establert les bases del pla de treball 2021-2022. El rector de la URL, Josep M. Garrell i Guiu, ha intervingut en la jornada, juntament amb Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat Pere Tarrés. Garrell ha felicitat als responsables del programes universitaris sènior pels esforços fets en aquest àmbit de treball. El rector ha emfatitzat que no només s’han assolit amb escreix els objectius pedagògics definits en els diferents programes formatius adreçats al col·lectiu sènior, sinó que a més aquesta formació universitària ha esdevingut una font de beneficis, tant en termes de salut dels estudiants com d’increment de la seva vida social.

Durant la jornada, Montserrat Garcia-Oliva, Elena Requena, Marta Ausona i Irene Fernández, investigadores de la Facultat Pere Tarrés, han presentat als membres del Grup de Treball els resultats preliminars d’un estudi centrat en l’impacte social als estudiants de la formació universitària sènior, que es publicarà properament. Tot seguit, la trobada ha acollit la taula rodona “L’impacte de la formació en el decurs de la vida”, en què han participat Mercè Pérez i Alfons Formariz (membres del Grup de Treball d’Educació al llarg de la vida del Consell Assessor Municipal d’Universitats de Barcelona), juntament amb Muntsa Lamúa (representant de l’Agrupació d’Aules per a la Gent Gran de Catalunya), Carme Andreu (representant del Consell Assessor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona) i Natàlia Sagarra (representant de les Escoles de Salut de l’Ajuntament de Barcelona).

La jornada Fòrum Vives ha comptat, finalment, amb un bloc dedicat a escoltar testimonis i experiències de docents i alumnes dels programes universitaris sènior de la Facultat Pere Tarrés de la URL. En concret, han intervingut els docents Montserrat Garcia-Oliva, Pere-Joan Giralt, Isabel Torras, Jesús Oliver-Bonjoch i Jordi Sabater, així com els estudiants Federico Magrans, Mercè Armiñana i Izascun Oyarzabal.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.