Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Universitat Ramon Llull i Innoevent per impulsar l’emprenedoria i fer més sostenible el sistema sanitari, amb un model de treball on convergeixen la indústria i el sector universitari.

És un projecte educatiu innovador, on grups formats per estudiants dels últims cursos de grau de diferents disciplines treballen intensivament durant una setmana per aportar solucions pràctiques i sostenibles a casos clínics reals.

L’objectiu és que els estudiants adquireixin competències en el treball en equips multidisciplinarisperquè en el seu futur professional puguin contribuir a la innovació en la indústria de la salut. Per aquest motiu es conviden durant l'esdeveniment a stakeholders amb l'objectiu de capturar talent i obrir la possibilitat a la creació d’startups.

Innoevent Barcelona 2018, organitzat per tres institucions de la Universitat Ramon Llull (Blanquerna, IQS i Pere Tarrés), tindrà lloc la setmana de l'11 al 15 de juny a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL. En aquesta 3a edició hi participaran 80 estudiants dels últims cursos de diferents graus de la URL (Psicologia, Infermeria, Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica, Fisioteràpia, Publicitat, Comunicació Audiovisual, Periodisme, Educació Social, Emprenedoria, entre d'altres), que hauran de dissenyar un projecte innovador que doni resposta a una problemàtica real amb què es troben els professionals d’entitats de salut i/o recerca.

La Jornada, que es desenvolupa en anglès, consta de les fases següents: presentació dels casos clínics reals (seleccionats pel comitè científic) perquè els equips, en el transcurs dels tres dies de treball en grup, busquin una solució innovadora i viable. Un cop finalitza aquesta fase els equips han de presentar davant d'un jurat el prototip que han desenvolupat. Els treballs han d'incloure, a més de la presentació, el making-off que mostri la metodologia de treball. El jurat atorgarà 4 premis: millor presentació, millor idea innovadora, millor treball en equip i millor making-off

Innoevent Barcelona, impulsat conjuntament per Blanquerna Salut i l'Hospital de Sant Rafael, va ser el primer que es va dur a terme al sud d’Europa, després d’haver-se desenvolupat amb èxit a països del nord d’Europa, com Finlàndia i Dinamarca, on ja s’han implantat al sistema sanitari algunes de les idees dels estudiants, després d’arribar a acords amb empreses tecnològiques.