Vés al contingut
Catalunya Religió

(Islam.cat) La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) va celebrar aquest diumenge l’Assemblea General Extraordinària amb l’objectiu d’encarar la renovació de la junta de l’entitat. L’assemblea, celebrada a Montmeló, va rebutjat per unanimitat la dimissió de Mohamed El Ghaidouni, president de la Federació. El plenari també va tractar qüestions del futur de la federació com augmentar la participació de dones en les juntes de les associacions que integren UCIDCAT.

L’assemblea es va iniciar amb la intervenció de Mohamed Ajana, representant de la Comissió Islàmica d’Espanya, en una intervenció sobre la legislació relacionada amb la religió islàmica i la seva aplicació. Especialment els articles de l’acord de cooperació entre el govern central i les confessions religioses minoritàries. Acte seguit es van presentar la memòria d’activitats i l’informe econòmic.

Reptes de futur

El debat entre els assistents es va centrar en la necessitat de vincular les comunitats a la federació i especialment en facilitar l’entrada de dones a les juntes de les associació. Un fet que, asseguraven, compta amb la resistència d’una minoria. També es va debatre sobre la necessitat de fer front al discurs d’extrema dreta, tot augmentant la participació de les comunitats a nivell religiós, però sobretot a nivell social com ciutadans en una societat cohesionada i democràtica.

Confiança renovada

Després del dinar el plenari va rebutjar per unanimitat la dimissió que uns dies enrere havia presentat Ghaidouni. El president va declarar que la seva dimissió venia marcada per la baixa de diversos membres de la junta, així com el desinterès de diverses entitats. Després de les votacions, la confiança en Ghaidouni es va veure renovada per majoria absoluta.

El president de la federació va concloure l’acte afirmant que “seria impossible per qualsevol entitat estar a l’alçada dels reptes sorgits i assumir la seva gran responsabilitat mediadora i de gestió en tots els sentits: amb les diferents institucions, amb la societat en general i amb les mateixes comunitats religioses, musulmanes i no musulmanes, fins i tot amb institucions internacionals sense els recursos econòmics adequats i sense gent ben preparada que treballa amb eficàcia, coordinació, bona sintonia”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.