Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 6/07/2021
Fotografia: Universitat Abat Oliba CEU

(Universitat Abat Oliba CEU) La Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) i la Universitat Abat Oliba CEU han subscrit un acord de col·laboració amb el propòsit d'obrir camps de col·laboració per al desenvolupament de projectes de formació, programes i activitats. La UAO CEU és l'única universitat, juntament amb la de Graz, amb què COMECE ha establert aquest tipus de relació.

Com va explicar el seu secretari general, Manuel Barrios Prieto, durant l'acte de signatura telemàtica, COMECE és l'organització encarregada de traslladar a les institucions de la UE les contribucions i punts de vista de l'Església catòlica. Així mateix, també recorre el camí invers, informant les diferents conferències episcopals sobre les línies generals de l'actualitat de la UE.

L'acord estableix les bases per al desplegament futur de projectes conjunts. Específicament, ja es contempla que la UAO CEU comparteixi amb COMECE resultats i materials nascuts l'activitat científica i divulgadora de la universitat que puguin resultar d'interès mutu.

Entre aquests possibles temes afins, es fa referència a alguns en què s'han generat contribucions en els últims anys: transformació digital, el paradigma mediambiental en el magisteri del Papa Francesc, llibertat religiosa a la UE, qüestions de migració i asil, protecció de dades, protecció de les minories religioses o el rol de la gent gran en el context del canvi demogràfic.

Així mateix, el conveni fa referència a la possibilitat que estudiants destacats de la UAO CEU facin visites i estades acadèmiques en la seu central de COMECE (Brussel·les, Bèlgica) i a l'eventual participació de membres de COMECE en la universitat d'estiu de la UAO CEU.

El conveni ha estat subscrit telemàticament pel secretari general de COMECE, Manuel Barrios Prieto, i el  rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga. En l'acte han participat el policy advisor de COMECE per a l'Educació i la Cultura, Emilio Dogliani, l'assessor legal per a la Migració, Asil i la Llibertat Religiosa, José Luis Bazán, i el vicerector de Relacions Institucionals i Professorat de la UAO CEU, Sergio Rodríguez López-Ros.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.