Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Federació de Benedictines) Com cada any, el primer dimarts de juliol els arxivers i les arxiveres de l’Església que formem part del Secretariat d’Arxivers Eclesiàstics de Catalunya (SAEC) s’han reunit en la seva trobada anual des de 1975. Enguany, la quaranta-novena reunió del SAEC ha tingut lloc a Lleida, convidats per l’arxiu de la Catedral i l’Arxiu Diocesà d’aquesta ciutat. Els arxivers i arxiveres del bisbat de Lleida, encarregats de l’acollida foren Jacint Cotonat Cerqueda, Ana Carles Sánchez, Anna Esteve Florensa i Rosana Miró Dellatorre.

Després de la benvinguda del bisbe Salvador Giménez Valls, els assistents van iniciar la reunió anual debatent sobre els diversos temes que els arxivers i arxiveres de l’Església venen treballant des de fa un parell d’any i que es preveu que obtinguin els primers fruits a finals d’aquest 2019. També van dedicar una part important a reflexionar sobre la seva participació com arxius eclesiàstics al Pla d’Arxius i Gestió Documental de Catalunya.

Finalitzada la reunió, els assistents van visitar l’Arxiu Diocesà, situat a l’Acadèmia Mariana, i després del dinar de germanor l’Arxiu Capitular, que conserva l’important fons del bisbat de Roda d’Isàvena.